Yvaine “Van” Deshaies, 87, of Saco and formerly of Biddeford, died peacefully in her sleep Sunday, July 8, 2012 at Southridge Living Center in Biddeford, and is now reunited with her parents for whom she cared deeply. Visiting hours will be 9-10 a.m. on Friday, July 13, 2012 at Hope Memorial Chapel, 480 Elm St., Biddeford, followed by a funeral service at 10 a.m. at the funeral home. Burial will be in St. Joseph Cemetery in Biddeford. Donations in Van’s memory may be made to the Animal Welfare Society Inc., P.O. Box 43, West Kennebunk, ME 04094 or to a charity of your choice. To share condolences online, please visit www.hopememorial.com.

Julia J. Russo, 79, of Shapleigh, died July 8 at the Goodall Hospital in Sanford after a long illness. Relatives and friends are invited to call on Thursday beginning at 11 a.m. at the Carll-Heald & Black Funeral Home, 580 Main St., Springvale, where a funeral service will be conducted at 1 p.m. Flowers are welcome. To view the complete obituary and/or to send a message of condolence, please visit www.blackfuneralhomes.com.

* Death notices list funeral arrangements. Full obituaries are only in the print edition.